Geslaagd: Ilse (30 jaar)

Ilse (uit Utrecht) is geslaagd bij MotoJon Motorrijles!

Volgende rijder «      Alle rijders      » Vorige rijder
Ilse uit Utrecht is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool
Ilse uit Utrecht is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool Ilse uit Utrecht is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool (foto 2)
Motorrijden wilde ik al toen ik 10 was. Na de laatste jaren geregeld bij vrienden achterop te hebben gezeten, wilde ik nu wel eens zelf degene zijn die reed!

Ik ben in eerste instantie gaan lessen bij een andere rijschool bij mij in de buurt. Vriendelijke instructeur, maar ik kwam er maar niet verder. Ik had er zo'n lespakket gekocht en voelde me daardoor ook gebonden. Achteraf zou ik dat niet meer zo kiezen.

Via een vriendin kwam ik bij MotoJon terecht. Ik wou dat ik dat die overstap al veel eerder gemaakt had, wat een verschil! Binnen de eerste 5 minuten op de motor wist ik al meer dan in de 10 lessen die ik bij m'n oude rijschool had gehad! Jon rende in de stromende regen naast me mee om dingen uit te leggen terwijl ik halve draaien en achtjes reed.
In één les bij Jon kreeg ik de halve draai en het achtje al onder de knie, waar het bij m'n vorige instructeur maar niet wilde lukken. Ik zal nooit vergeten dat het toen hondenweer was - met bakken kwam het uit de hemel en het onweerde en hij stond daar op een parkeerplaats zonder schuilmogelijkheid - Jon maalde er niet om, en ik genoot voor het eerst van achtjes draaien!

Dat plezier in rijden én in dat overbrengen naar zijn leerlingen straalt er bij Jon van af. Hij weet bovendien ongelooflijk veel te vertellen en legt iedere situatie helder uit. Ik vond het bijzonder prettig dat allerlei verkeerssituaties heel systematisch van tevoren werden uitgelegd.
En als ik dan eens een onnodige actie uithaalde, dan bleef hij toch altijd rustig: "Je mag me straks nog eens uitleggen waarom je dat deed". En als ik twijfelde of ik het wel kon wist hij me altijd weer vertrouwen te geven.

Ik ben in één keer geslaagd, zowel voor voertuigbeheersing als verkeersdeelneming. Toch heb ik bijna spijt dat de lessen met Jon afgelopen zijn - de ritten door de prachtige omgeving van Hilversum en Bussum, en natuurlijk ook de (vaak humoristische) opmerkingen in m'n oortje.

En die laatste rit na m'n examen terug naar Hilversum was helemaal een genot, Jon - niet alleen omdat ik geslaagd was, maar ook omdat je nog even liet zien hoe motorrijden nu echt hoort :D. Dank je wel voor een geweldige tijd!


Ilse Mulder

Slagingspercentage van 96% bij MotoJon Motorrijschool 1e examens verkeersdeelname van 01-01-2018 t/m 31-12-2019, 185 examens
Kijk voor het hoge slagingspercentage bij MotoJon op de CBR site.

Noah is de laatst geslaagde rijder bij MotoJon. Gefeliciteerd!
Noah uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool