Geslaagd: Nezia (50 jaar)

Nezia (uit Hilversum) is geslaagd bij MotoJon Motorrijles!

Volgende rijder «      Alle rijders      » Vorige rijder
Nezia uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool
Als jongste van 6 kinderen kom ik altijd achteraan bungelen.
Heb ik eindelijk een vriend, is de rest al lang getrouwd. Heb ik eindelijk kinderen, heeft de rest al kleinkinderen. En zo gaat het al mijn hele leven.

Zo ook met motorrijden. Zowel mijn 3 broers als mijn 2 zussen (en mijn 2 zwagers) zijn in bezit van een motorrijbewijs (en daarbij behorende motor).

Een paar jaar geleden hadden mijn geliefde broers en zussen bedacht een familie-motorrit te houden. Hele leuk, maar ik kon officieel niet mee.
Ja achterop zou kunnen, maar DAT wil ik dan weer niet. Ik wil zelf dat stuur in handen hebben, de controle hebben!
Een goede vriend van mij had een MP3, zo’n motor op 3 wielen, waar je met je B-rijbewijs op mag rijden.
Dus ik toch mee met de motorrit, hoewel ik eerst werd uitgelachen, want dit was toch geen echte motor. Maar ik kon wel mee!

Dit was heel leuk en ik heb best genoten van de rit, maar het verlangen naar een echte motor werd hierdoor wel versterkt.
Maar ja, dan moet je ook geld hebben voor een rijbewijs en de tijd. Met 3 kinderen is dat niet altijd makkelijk.

Bijna twee jaar geleden (12 september 2019) heb ik Jan, mijn echtgenoot, voor zijn verjaardag een cadeaubon gedaan voor een proefles motorrijden. Hij kreeg de bon eigenlijk wel met één voorwaarde: Dat hij op 28 september zou zorgen voor ‘payback’, met andere woorden, dat ook IK een proefles zou krijgen voor motorrijden.

Die voorwaarde werd nagekomen. En ook ik kreeg een bon voor een proefles (hij was wel voor een andere dame, en zij had die van mij, maar dat was een klein administratief foutje! Hahaha, ze woonde in de buurt, dus ik ben even langsgereden en heb onze bonnen omgeruild!).

Toen heeft het tot mijn schaamte nog best heel lang geduurd voordat we echt onze eerste les gingen boeken. Ja, er moest ook nog kleding en een helm etc komen, dus dat was een goed excuus. En misschien toch ook nog een beetje koudwatervrees.

24 juli 2020 was het dan eindelijk zover! Onze eerste motorrijles. Met de auto achter Marianne (en nog een andere motorrijder) aan naar de parkeerplaats aan de Beresteinseweg.
Eenmaal op de motor was die koudwatervrees voorbij! Wat is dit leuk!! Alleen al het rijden op een pareerplaats, de oefeningen die we moesten doen……..ZO GAAF! Dat smaakte naar meer, dat wisten we eigenlijk al wel, voordat we de proefles gingen doen. Dat het niet alleen bij ene proefles zou blijven…… Nee, natuurlijk gingen we er vol in!

De tweede keer vanaf de rijschool zelf naar de parkeerplaats en toen volgende les, na les, na les, na les. Hoe het komt weet ik niet, maar ik geloof dat we maar 1 les in de regen gehad hebben, de rest was het best heel mooi weer.

Helaas allebei in november 2020 gezakt voor onze theorie. En dankzij COVID-19 werden de examens uitgesteld en uitgesteld en uitgesteld……. Pas op 5 maart hebben wij ons AVB gehaald en op 5 juni haalde Jan zijn theorie. Ik heb het nog een 3e keer mogen doen. In Leeuwarden of all places, want dat was de eerstvolgende datum dat het kon (TIP: om 6.00uur ’s morgens inloggen, dan vind je de beste tijden) en ik wilde niet nog veel langer wachten. Dus 9 dagen na Jan ben ik ff op en neer gesjeesd met de auto, en onze oudste dochter, naar Leeuwarden.

Na het slagen van mijn theorie, wat ik heel blij naar mijn dochter riep op de parkeerplaats, stapte ik achter het stuur van mijn auto. Er kwam een meneer vragen hoe het kon dat ik net mijn theorie gehaald had en nu al achter het stuur van de auto stapte. Hij kwam (ook) nog uit het tijdperk dat als je niet voor de motor apart theorie-examen hoefde te doen!

En vandaag, dinsdag 20 juli, bijna een jaar na onze eerste rijles, is het dan eindelijk zover! Ik ben ook geslaagd voor mijn verkeersexamen (Jan afgelopen vrijdag al). Ik ben ZO blij! En mijn (onze) dank is groot naar Jon & Marianne. Wat hebben wij veel geleerd van hen, wat geven ze op een rustige en duidelijke manier les en goed feedback. En wat zijn het fijne mensen!

Aan de ene kant is het dus jammer dat het er op zit. Maar we zullen zo spoedig mogelijk, met onze eigen motoren, nog een keer een bakkie koffie gaan doen bij Jon en Marianne.
Dank lieve Jon! Dank lieve Marianne! Jullie zijn TOPPERS! (oh en dank Dave, de examinator van vandaag, lekker chill)

Dikke kus & God Bless!


Nezia Zuidema - van der Baan

Slagingspercentage van 96% bij MotoJon Motorrijschool 1e examens verkeersdeelname van 01-01-2018 t/m 31-12-2019, 185 examens
Kijk voor het hoge slagingspercentage bij MotoJon op de CBR site.

Dennis is de laatst geslaagde rijder bij MotoJon. Gefeliciteerd!
Dennis uit Laren is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool