Geslaagd: Marjan (44 jaar)

Marjan (uit Amersfoort) is geslaagd bij MotoJon Motorrijles!

Volgende rijder «      Alle rijders      » Vorige rijder
Marjan uit Amersfoort is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool
Begin van een droom 1988 – Suldrup – Denemarken

Een meisje van 12 jaar kampeert op een veld naast een treffen van de Internationale Honda Goldwing Club met dit weekend 300 tot 350 motoren. “Dat is mooi, tentje mee en gaan op je motor.”

Helaas zijn er in de omgeving geen motorrijders, al heeft vriendje Erik-Jan wel een brommer. Het leven gaat door – studie – werk – trouwen – gezin. Sommige dromen verdwijnen in de dagelijkse bezigheden naar de achtergrond.

In mei 2013 haalt Erik-Jan bij Jon zijn rijbewijs, staat ook bij de geslaagden. Al gauw staat er naast de TDM via Jon een TRX in de garage en daar komen de vragen: “Er staan er toch 2, wanneer ga jij?”

Een enkel ritje achterop, maar de twijfel is nog te groot. “Is het nog wel wat voor mij?” Door omstandigheden lukt het soms niet om nieuwe dingen op te pakken.  Maar dan krijg ik eindelijk net genoeg vertrouwen, ruimte en tijd.

Op 30 mei 2109 heb ik mijn 1e rijles bij Jon. Wat vond ik het spannend, nooit brommer gereden, niet altijd even handig. Dankzij het geduld en de goede aanwijzingen van Arno en Jon heb ik langzaam leren omgaan met de motor. En thuis vertel ik nu enthousiast verhalen over AVB oefeningen en de leerzame en intensieve verkeersritten. En over stoepranden o.a. Met vallen en opstaan (schouder is bijna weer pijnvrij) alle benodigde onderdelen toch in 1 keer doorgekomen en 11 november 2019 mijn rijbewijs behaald!

Wat zal ik nog vaak jullie aanwijzingen en opmerkingen in m’n hoofd blijven herhalen. Wat hebben jullie me veel geleerd! Ontzettend bedankt voor het laten uitkomen van een droom, het hart heeft het hoofd overwonnen.

Veel zin in ritjes buiten het Gooi, genieten op eigen motor samen met Erik-Jan. Onze 3 meiden zijn al aan het bedenken hoe we samen op motorvakantie kunnen...


Marjan van Dalfsen

PS. Jon, ga je reminders voor les wel missen

Slagingspercentage van 96% bij MotoJon Motorrijschool 1e examens verkeersdeelname van 01-01-2018 t/m 31-12-2019, 185 examens
Kijk voor het hoge slagingspercentage bij MotoJon op de CBR site.

Fanda is de laatst geslaagde rijder bij MotoJon. Gefeliciteerd!
Fanda uit Loosdrecht is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool