Geslaagd: Andre (58 jaar)

Andre (uit Hilversum) is geslaagd bij MotoJon Motorrijles!

Volgende rijder «      Alle rijders      » Vorige rijder
Andre uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool
Als “special project” op naar rijbewijs…

Even kort voorstellen. Mijn naam is André van Dam 57 jaar.
Ik heb meer dan 25 jaar geleden een incident meegemaakt tijdens motorrijles waardoor ik mijn motor-droom niet heb waargemaakt. In die tijd was namelijk de combinatie klinkers, regen en geen ABS de rede dat ik van mijn lesmotor viel en er ook niet meer op wilde. Totdat één van mijn zoons mij probeerde over te halen om er weer over na te denken en er na jaren weer over durven te dromen. Samen mooie ritten maken – hoe fantastisch zou dat zijn?

Maar als sterrenbeeld weegschaal lag de twijfel op de loer. Kan ik het nog wel? Durf ik dit? Kan ik mijzelf op verantwoorde wijze uitdagen?
Als dan de beste vriendin van je vrouw (toevallig ook nog eens een goede bekende van Jon) dat laatste zetje geeft – was de 1e les eigenlijk snel geboekt.

Ik stapte met knikkende knieën naar Motojon. Daar was Jon. Daar was - zo voelde ik dat - zijn special project. Jon zag dat niet zo en ging gewoon met mij aan de slag samen met Marian.
Doel was vertrouwen weer laten groeien… Ze moesten echt veel geduld hebben met me. Vaak bracht ik hun namelijk in complete verwarring. Ik voelde “de errors” in hun hoofden.

De ene les verliep namelijk best aardig en de volgende dan weer als een dweil. Maak je borst maar nat als rijinstructeur.

Weer was ook zo’n dingetje. Ik zie mezelf lekker rijden met mooi weer dus met ideale omstandigheden. Mijn vertrouwen groeide meer op droog wegdek dan regen en harde wind. Zal ook nooit mijn rit vergeten naar Amsterdam voor AVB examen. Windkracht 6 en regen… not so funny dus! Maar wel geslaagd.

Na veel uren van herstel in mijn vertrouwen lukte het mij om ook AVD binnen te halen en voelde dit enerzijds als overwinning op mijzelf omdat ik weer mijn vertrouwen terug heb gekregen en anderzijds de kans om met je kinderen mooie ritten te kunnen maken.

Alle lof voor Jon en Marian! Dank voor jullie geduld en ben oprecht blij dat ik dit heb weten waar te maken door jullie support!


André van Dam

Slagingspercentage van 96% bij MotoJon Motorrijschool 1e examens verkeersdeelname van 01-01-2018 t/m 31-12-2019, 185 examens
Kijk voor het hoge slagingspercentage bij MotoJon op de CBR site.

Thije is de laatst geslaagde rijder bij MotoJon. Gefeliciteerd!
Thije uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool