Geslaagd: Alex (25 jaar)

Alex (uit Hilversum) is geslaagd bij MotoJon Motorrijles!

Volgende rijder «      Alle rijders      » Vorige rijder
Alex uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool
Ik heb gelest van augustus tot en met november. Midden in de herfst, en een stukje in de winter dus. Ondanks de kou, en het feit dat ik meer dan de helft van de lessen in de regen (1 les zelfs in de sneeuw!) heb gereden, heb ik het erg naar mijn zin gehad. Behalve op die ene les na dan, waarbij ik op een haar na geschept werd door een tegenligger. Die zonder te kijken, en zonder richting aan te geven, ineens besloot om over mijn weghelft heen linksaf te slaan. Toen heb ik gelijk de bij mijn bijzondere verrichtingen geleerde remproef en uitwijk manoeuvre  in praktijk kunnen brengen… Het was meteen een goede les in hoe kwetsbaar je eigenlijk bent op de motor.
De overstap van de Kawasaki ER-5 naar de Yamaha TDM 850 vond ik erg fijn. De Kawasaki ER-5 is een goede lesmotor, maar voor mijn lengte van 1,95m eigenlijk te klein.
Na het behalen van mijn bijzondere verrichtingen examen, mocht ik op proef een lesje rijden op de TDM. Als het niet goed zou gaan, of niet zou bevallen, kon ik gewoon weer verder op de Kawasaki.
Het leek me eigenlijk best wel eng: ik kon net een beetje rijden, en dan gelijk op zo’n grote 850cc motor van 200 kilo gaan lessen. Maar na de eerste meters voelde ik me meteen thuis op de motor. Van het extra gewicht heb ik nooit iets gemerkt, en het geluid van die grote 2 cylinder vond ik geweldig.

Na een aantal weken was ik klaar voor mijn rijexamen. Doordat ik zelf mijn examendatum mocht kiezen, wist ik zeker dat ik er klaar voor was. Ik was dan ook niet echt zenuwachtig, zeker niet zo erg als bij de auto- en vrachtwagen examens. Het aan komen rijden bij het CBR gebouw was al erg leuk. Iedereen keek toen ik mijn grote TDM tussen de kleinere 500cc motoren van de andere examen kandidaten zette. Tijdens het examen is wel raar dat je in je spiegels examinator in een auto (met Jon op de stoel er naast) achter je ziet rijden, terwijl je weken lang gewend bent dat elke keer als je achter je kijkt, je Jon op zijn motor ziet. Maar eigenlijk moet je helemaal niet op die auto letten. Zie de bekende stem die je in je oortje hoort maar als een navigatie systeem, en rijd gewoon lekker alsof je een ritje in je eentje rijd.
Ondanks een paar kleine foutjes, en wat sneeuwvlokjes op het einde, ben ik in 1 keer geslaagd.

Ik heb de winter nog even uitgezeten, en heb in het begin van de lente, mede door de ervaring op de Yamaha TDM 2 cylinder (en het feit dat Jon ook 2 RSV's heeft..) als eerste motor een Aprilia RSV 1000 Mille (1000cc 2 cylinder) gekocht.


Alex van der Zee
Wat een fantastische keus heb je gemaakt qua motor, Alex. Een Aprilia RSV! En in plaats van Mille, heet ie 1000 omdat hij uit de UK komt. Da's heel ongebruikelijk, leuk hoor! Je hebt een heel speciale motor.


Jon

Slagingspercentage verkeersdeelname in 2023 (48 examens)
 100% 

Slagingspercentage verkeersdeelname in 2022 (78 examens)
 89% 

Kijk voor het hoge slagingspercentage bij MotoJon op de CBR site.

Jur is de laatst geslaagde rijder bij MotoJon. Gefeliciteerd!
Jur uit Ankeveen is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool