Geslaagd: Dennis (26 jaar)

Dennis (uit Hilversum) is geslaagd bij MotoJon Motorrijles!

Volgende rijder «      Alle rijders      » Vorige rijder
Dennis uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool
Dennis uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool Dennis uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool (foto 2) Dennis uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool (foto 3) Dennis uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool (foto 4)
YESSSS.. Na 20 jaar glunderen en als jochie van 6 tot 10 bij papa achterop zitten mag ik nu eindelijk zelf rijden op de deze supermachines.


Het begon de afgelopen jaren steeds meer te kriebelen toen bijna iedereen in mijn omgeving het motorrijbewijs al had behaald behalve ik.
Dus afgelopen augustus heb ik de gok gewaagd en ben ik maar eens voor m’n theorie examen opgegaan en met succes!! De 1e stap was gezet en met de 2e stap wilde ik niet lang wachten. Beginnen met motorrijlessen.


Ik had nog 1,5 week vakantie en ik hoopte daarin al te kunnen beginnen, dus ik ben meteen gaan zoeken.
Na veel speurwerk en vergelijken op het internet ben ik terecht gekomen bij MotoJon waar ik tevens het beste gevoel bij had (mede dankzij de reacties van andere geslaagden).

Dus ik belde met volle moed met de vraag of ik diezelfde week al kon beginnen. Nou dat feestje ging helaas niet door, hij zat hartstikke vol.
Ik was dus niet de enige met het goede gevoel, maar dat was te verwachten.

Dus we hadden de 1e rijles gezet op 1 september en het aftellen was gestart.
Eenmaal aan de die les begonnen had ik de smaak goed te pakken, eerst beginnen met een stationair draaiende motor rondrijden, daarna opschakelen en zo stap voor stap opbouwen tot ik alle bijzondere verrichtingen goed beheerste, na 3 lessen zei hij me nog: ‘8 oktober pionnetjes ?’
Toen vroeg ik me wel even af: ‘what!??’ Denk, zal wel een oefening zijn maar dat bleek dus examen bijzondere verrichtingen, dat ging in ieder geval lekker snel.

Deze had ik met succes behaald en ik hoefde dus alleen nog maar even af te rijden, dacht ik bij mezelf.


Maar hierin school toch iets meer werk dan wat ik verwacht had, vooral omdat er in de omgeving een hoop variatie zit. Kleine onoverzichtelijke kruispunten een hoop snelweg, rotondes tot en met slingerwegen, etc. etc.. en de plaats op de weg was wel wat uitgebreider dan met de auto, gelukkig legde Jon alles goed uit en hield me scherp op alle punten en wist me zo goed op alle situaties voor te bereiden.

Af en toe hoorde je wel eens ‘Aijaijaijai jai..’, dan ging het even niet heel erg lekker, maar de opbeurende teksten van ‘Mooi bochtje..’ of ‘Je rijdt goed..’ zorgde weer erg voor je positieve thinking in de lessen.

Deze basis overtuigde me om zelfs op 13 november (vrijdag de 13 !) te durven afrijden.


En de goede lessen en het rijden werd beloond met een ‘Gefeliciteerd!!’ van de examinator. Sindsdien is vrijdag de 13e mijn geluksdag geworden..


Jon, hartstikke bedankt voor de goeie maar vooral leuke lessen en als ik een motortje wil kopen of gekocht heb dan kom ik zeker even langs.


Nog even een flashback van wat ik nooit zal vergeten van een van de lessen, was toen ik op een klaverblad bijna een ‘wannabe racer’ voorbij reed en dan nog te horen kreeg ‘pak hem, Dennis!’, met een lachje op de achtergrond, toen heb ik toch wel even met een hele grote smile van oor tot oor op de motor gezeten en dat zijn van die momenten dat je een lid voelt van club Motojon, even niet zomaar een lesser, maar een motorrijder.


Greetz, Dennis van Zanten (uit Hilversum/Hoensbroek)
Slagingspercentage verkeersdeelname in 2024 (36 examens)
 94% 

Slagingspercentage verkeersdeelname in 2023 (109 examens)
 95% 

Kijk voor het hoge slagingspercentage bij MotoJon op de CBR site.

Jarno is de laatst geslaagde rijder bij MotoJon. Gefeliciteerd!
Jarno uit Amsterdam is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool

Volg MotoJon op Facebook en Instagram.