Geslaagd: Peer (46 jaar)

Peer (uit Kortenhoef) is geslaagd bij MotoJon Motorrijles!

Volgende rijder «      Alle rijders      » Vorige rijder
Peer uit Kortenhoef is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool
Ik had vroeger niet zo veel met motorrijden. Maar nu ik zelf een motor heb, vind ik het echt waanzinnig. 't Is eigenlijk door een weddenschap dat ik ben gaan motorrijden. Een weddenschap uit 1982. Met m'n beste vriend Erik een weddenschap afgesloten die ik verloren heb. In 1982 hadden we afgesproken dat we deze weddenschap nog wel inhoud zouden geven als het zover was. Dat was vorig jaar zomer (2008 dus).

Ik ben zelf een fanatiek zeiler, maar Erik niet. Hij is een fanatiek motorrijder. Hij woont in Tanzania, maar ook daar rijdt hij motor. De invuling van de weddenschap hebben we gevonden, we gaan over 3 jaar Route 66 rijden. Ik had alleen een klein een probleempje, want ik had nog geen motor rijbewijs.

Via wat zoekwerk op Google kwam ik eigenlijk al snel op de site van Jon terecht. Toen ik Jon sprak was hij erg duidelijk en zijn aanpak sprak me wel aan.

Ik ben in september 2008 begonnen en heb zelfs in de winter gereden. Dat is ook wel kicken trouwens. Wel koud maar goed aangekleed is het behoorlijk uit te houden. En Jon zorgt er dan wel voor dat je halverwege ergens in Bussum bij een tankstation wel een bakkie koffie hebt.
Door mijn werk heeft het lessen in november en december helemaal stil gelegen, maar ik kon de draad gelukkig snel weer oppakken.

De manier waarop Jon datgene overbrengt wat je nodig hebt is gewoon goed, al heb ik 'm best wel eens vervloekt. Maar dat lag uiteindelijk toch altijd wel aan mezelf. Gelukkig dat je niet kunt terug praten tijdens het rijden!

Op het moment dat Jon aangeeft dat je op examen kunt, dan heeft hij er duidelijk vertrouwen in. En dat zegt ie ook gewoon.

Ik heb op 12 maart m'n rijbewijs gehaald, meteen de eerste keer. Op 10 april haalde ik m'n motor op en heb er inmiddels (begin juni) ruim 1.400 km op getourd.
Het grappige is dat ik in bepaalde situaties de stem van Jon op de achtergrond hoor: "netjes hoor", of "wat doe je nou?!"

Feit is dat ik met heel veel vertrouwen op de motor zit, en dat heb ik aan Jon te danken.

Succes alle lessers, en Jon, succes met hen.


Groeten van Peer van Oosterhout.
Slagingspercentage verkeersdeelname in 2024 (28 examens)
 92% 

Slagingspercentage verkeersdeelname in 2023 (109 examens)
 95% 

Kijk voor het hoge slagingspercentage bij MotoJon op de CBR site.

Joeri is de laatst geslaagde rijder bij MotoJon. Gefeliciteerd!
Joeri uit Nederhorst den Berg is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool

Volg MotoJon op Facebook en Instagram.