Geslaagd: Thijs (27 jaar)

Thijs (uit Hilversum) is geslaagd bij MotoJon Motorrijles!

Volgende rijder «      Alle rijders      » Vorige rijder
Thijs uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool
Na als tiener een aantal jaar rondgebromd te hebben op een 4-bak Kreidler wou ik toch eigenlijk vrij snel al wel mijn motorrijbewijs halen. Liever nog dan mijn autorijbewijs, zo'n langzaam koekblik was natuurlijk helemaal niet interessant, maar daar hebben mijn ouders (gelukkig?) een stokje voor gestoken. Mijn moeder vond het maar niks, zo'n donorraket. Mijn verbazing was daarom ook groot toen ze een jaar of 2 geleden allebei besloten om hun A te gaan halen.

Allebei hebben ze met veel plezier bij Jon gelest, dus dan kon ik eigenlijk ook niet anders dan ook de telefoon maar te pakken op een verveelde coronadag in april.

"Kan je volgende week donderdag?" En zo geschiedde. De eerste les: "Je hebt brommer gereden toch? Nou, rijden dan!". Hop, meteen op de motor gezet om naar de parkeerplaats te rijden. Was wat onwennig na een jaar of 8 niet op een gemotoriseerde tweewieler te hebben gezeten, maar het kwam vrij vlot weer terug, en het is sindsdien alleen maar verbeterd. De slechte gewoontes moesten er natuurlijk wel even uitgelest worden aangezien ik toentertijd alleen maar een theoriecertificaat hoefde te halen.

Vooral de langzame slalom vond ik een draak van een ding, tot Jon met de gouden tip kwam om het bar-end gewicht vast te houden om een constante hoeveelheid gas te geven. Dat soort inzichten gaf de lessen net dat beetje extra.

Jon is het best te beschrijven met de woorden "streng, doch rechtvaardig". Zoals hij het zelf mooi zegt, je betaalt me om streng te zijn, en daar ben ik het helemaal mee eens. Anders ga je bij je examen toch alleen maar plat. Door zijn (en Marianne's!) fijne en directe manier van lesgeven heb ik beide mijn AVB- en AVD-examens in een keer gehaald. Ik denk dat ik de mantra's "vingers van de koppeling", "gas geven, voorbij die vrachtwagen", "zoek de ruimte op" en "laat je rem los" voorlopig nog in gedachten blijf horen als ik m'n helm opzet.

Jammer genoeg is het weer er nu niet echt meer naar om lekker motor te rijden, maar het voordeel is wel dat ik nu alle tijd heb om een leuke uit te kiezen zodat ik samen met m'n ouders op toer kan gaan komende zomer. Jon en Marianne, bedankt voor de fijne lessen en de extra regel A op het rijbewijs!


Thijs van den Boogaard

Slagingspercentage verkeersdeelname in 2023 (48 examens)
 100% 

Slagingspercentage verkeersdeelname in 2022 (78 examens)
 89% 

Kijk voor het hoge slagingspercentage bij MotoJon op de CBR site.

Jur is de laatst geslaagde rijder bij MotoJon. Gefeliciteerd!
Jur uit Ankeveen is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool