Geslaagd: Arno (32 jaar)

Arno (uit Hilversum) is geslaagd bij MotoJon Motorrijles!

Volgende rijder «      Alle rijders      » Vorige rijder
Arno uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool
Arno uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool Arno uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool (foto 2) Arno uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool (foto 3) Arno uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool (foto 4) Arno uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool (foto 5) Arno uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool (foto 6) Arno uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool (foto 7) Arno uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool (foto 8)
Een groot deel van mijn familie rijdt motor, dus ik vond dat het er maar eens een keer van moest komen. Tijd voor een nieuwe hobby.

Ik ben in april 2008 begonnen met motorrijles. Omdat ik vroeger brommer had gereden, dacht ik dat het allemaal niet zo moeilijk was. 10 lesjes, examen doen en gaan met die banaan. Had ik me daar toch even vergist. De voorbereiding voor de examens viel me aardig tegen. Afschuinen? Wah iz dah? Trekkende motor? Nooit van gehoord. Motor wurgen? Dat doen ze toch alleen bij James Bond?

Maar wat een lol kan je hebben op zo’n motor! Naarmate de lessen vorderden, wist ik het zeker: Ik moet dat roze papiertje halen! Niks duf in een auto zitten, voor het eerst 90 rijden op een motor en denken “Damn!  Wat ga ik hard!”

Nog voordat ik mijn rijbewijs haalde, viel mijn oog op een Triumph Sprint 900. Een vriend van me wilde wel proefrijden. Wat een fantastische motor! Ik was op slag verliefd en eind mei stond het ding te pronken in mijn voortuin. Minor detail: Alleen nog even m’n rijbewijs halen…

16 juni 2008 was het dan zover. De generale repetitie hing van blunders aan elkaar. Ik hoorde meerdere malen in mijn oortje: “Waar ben je nou mee bezig?” en “Dat doe je anders nooit!” Ik was dus erg zenuwachtig, dat moge duidelijk zijn… Mijn examenrit viel gelukkig erg mee en dat was – heel duidelijk - dankzij de gedegen voorbereiding tijdens de lessen.

En nu een jaar verder: De auto de deur uit en alles op de motor doen. Wat een feest! Ja… wat een feest!

Arno Jonker
Elke keer als ik langsrij bij jullie zie ik dit: een Triumph èn een blauwe TRX in de voortuin, daarachter 10 zwaaiende handjes. Jij, Janine en jullie dochters Nova, Merle en Elin. Als dat geen fanatieke motorrijdsters worden later..!?


Jon
Slagingspercentage verkeersdeelname in 2024 (16 examens)
 93% 

Slagingspercentage verkeersdeelname in 2023 (109 examens)
 95% 

Kijk voor het hoge slagingspercentage bij MotoJon op de CBR site.

Veronique is de laatst geslaagde rijder bij MotoJon. Gefeliciteerd!
Veronique uit Driemond is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool

Volg MotoJon op Facebook en Instagram.