Geslaagd: Mike (22 jaar)

Mike (uit Hilversum) is geslaagd bij MotoJon Motorrijles!

Volgende rijder «      Alle rijders      » Vorige rijder
Mike uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool
Mike uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool Mike uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool (foto 2)
Beginnen met motorrijden is al een hele ervaring, maar Jon tilt deze ervaring naar een nieuw niveau.
Je begint rustig op een parkeerterrein basisoefeningen te doen en voor dat je het weet slalom je met 50 km/h tussen die pionnetje door alsof je nooit anders hebt gedaan. Daarom heb je ook al een afspraak voor je examen voertuigbeheersing staan voordat je zelf weet dat je er klaar voor bent. Gelukkig weet Jon dit wel.

Natuurlijk ga je ook de openbare weg op. Niets beter dan rondrijden door en om Hilversum met een oortje in waardoor Jon je vertelt wat je moet doen en wat er fout of goed gaat.
Gelukkig kan hij jou niet horen en kun je dus gewoon terug schelden mocht je het er niet mee eens zijn.
Op deze manier raak je vertrouwd met het voertuig in het verkeer en weet je dat er altijd iemand is die op je let mocht er iets fout gaan.

Zelf trok ik een keer midden in het bos mijn koppelingskabel kapot omdat ik terug wilde schakelen. Mijn eerste reactie was stoppen. Vervolgens kreeg ik te horen dat ik beter had kunnen blijven rijden. Na wat uitleg van Jon werd ik aangeduwd en moest ik in plaats van normaal schakelen de motor maar in de versnelling schoppen.
Op deze manier toch nog in Hilversum aangekomen waar de kabel vervangen werd en we weer op pad konden.

Verder leer je bij Jon om gewoon lekker te rijden, genieten van de omgeving en alert te blijven. Alles wordt helder uitgelegd en Jon neemt zich daar ook de tijd voor.

Fouten maken mag, je hoeft alleen maar te genieten van het rijden. Ook je examen komt sneller als je denkt. Jon weet dat je er klaar voor bent voordat je het zelf weet.
Volgens Jon mogen tijdens het examen ook fouten gemaakt worden. Zolang je maar niet steeds de zelfde, of hele ernstige fouten maakt.

Mijn examen ging in mijn ogen erg goed. Ik merkte hier en daar een klein foutje maar dacht dan aan wat Jon had gezegd en reed lekker verder.
Eenmaal op het examencentrum werd mij door de examinator gevraagd welke kleur de cola automaat had. Natuurlijk was deze rood. Zo kreeg ik nog wat vragen over rode dingen en ik zag de bui al hangen: Ik was door het rood gereden. Zelf heb ik het niet gemerkt, maar blijkbaar had ik een stoplicht helemaal niet zien staan en ben ik gewoon vol door rood geknald. Toch was ik geslaagd.
Ik denk wel dat Jon een goed woordje heeft gedaan, maar tot mijn verbazing was het wel zo.
Om alles kort samen te vatten. Jon maakt motorrijles leuk en een genot op een lekker nuchtere manier. Het is iets wat je niet snel zult vergeten.

Tot op de dag van vandaag hoor ik Jon nog in mijn oor commentaar geven als ik weer eens mijn knipperlicht vergeet uit te zetten.

gr,


Mike Engelsman
Slagingspercentage verkeersdeelname in 2023 (104 examens)
 96% 

Slagingspercentage verkeersdeelname in 2022 (78 examens)
 89% 

Kijk voor het hoge slagingspercentage bij MotoJon op de CBR site.

Felix is de laatst geslaagde rijder bij MotoJon. Gefeliciteerd!
Felix uit Driemond is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool

Volg MotoJon op Facebook en Instagram.