Geslaagd: Tamara (34 jaar)

Tamara (uit Hilversum) is geslaagd bij MotoJon Motorrijles!

Volgende rijder «      Alle rijders      » Vorige rijder
Tamara uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool
Tamara uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool Tamara uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool (foto 2) Tamara uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool (foto 3)
Na alle verhalen van de geslaagde voorgangers met veel plezier gelezen te hebben mag ik nu zelf iets gaan schrijven.

Na tig jaren achterop gezeten te hebben werd het nu echt tijd dat ik eens zelf zou gaan rijden!! Vanwege examenstress heb ik het eigenlijk veeel te lang uitgesteld.
Eerste les was op 1 november,..... Tja daar sta je dan,.. en voor je het weet zit je achterop bij MotoJon met een tas vol pionnen richting de Gamma,..  kleine tip "goed vasthouden anders ga je met pionnen en al zo achterover."

Nog nooit op een schakelbrommer gereden dus even op de bok om het idee van het schakelen te krijgen, daarna 1e en 2e versnelling oefenen met in het begin een rennende Motojon naast je... hihi.
Weet het nog goed... Tamara geen gas geven, ...alleen remmen met je achterrem.... dat is je voorrem!!
We zouden er nog geen gas bij geven ....wat doe je, ...........??

Volgende les, ...je kunt vandaag denk ik wel zelf naar het parkeerterrein rijden toch?
Nou,... laten we dat de volgende keer maar doen dat lijkt me beter Jon.
En voor je het weet ben je druk op het parkeerterrein bezig met rondjes draaien.. ofwel goed afschuinen tot je er sterretjes van ziet!
En inderdaad de 3e les reed ik zelf richting de Gamma met klotsende oksels,.. maar wel met een enorme smile in mijn helm.

De terugweg was ook wel grappig, bij het stoplicht zat ik niet in de 1e versnelling dus motor sloeg hortend en stotend af,.. hoor ik relaxt in mijn oortje: Tamara wel altijd in de 1e versnelling wegrijden,.. ga maar,..
Tja weer zat ik niet in de 1e versnelling en inmiddels blokkeerde ik behoorlijk het kruispunt en schoten de auto's rechts voorbij, Jon: "geeft niks er staat een L achterop.."

De langzame oefeningen gingen... wat langzaam en de snellere oefeningen gingen lekker vlot!
Wat een geduld en een goede uitleg!!
Indien iets niet echt tot je door wil dringen dan hoor je "spring maar even achterop",.. en voor je het weet ga je met Motojon en al door de vertragingsoefening.

Examen AVB in 1x gehaald,..... ik had best wel last van de zenuwen, de dagen er voor en ook voor het examen zelf, wat eigenlijk helemaal niet nodig was geweest want Jon laat je pas gaan als je het kan. Het lopen met de motor... Tja ik wist door de zenuwen helemaal niet meer hoe het moest en zag geen parkeervak meer en ging het aan de examinator vragen,....  argggh arme Jon die heeft het tig keer uitgelegd..... SORRY,.... de 2e keer ging het goed. Remoefeningen gingen briljant de uitwijk de 2e keer ook! Jon vroeg of ik dat ook zou hebben met het verkeersexamen,...... "ben bang van wel Jon",

Oke dan doen we dan wel eerst een tussentijdse toets,... al scheelt het maar 1% van de zenuwen en dan weet je ook precies wat je te wachten staat, je hoort dan wel dat je geslaagd bent dat is dan wel jammer maar als het maar helpt!

Heerlijk omdat AVB gehaald is gaan we nu lekker alleen maar de weg op en lekker rijden dus geen achtjes en langzame slalommen etc. meer.

Door weer en wind hebben we gereden,..... soms was ik al tevreden en blij dat ik met die rukwinden op de motor bleef zitten maar dan hoorde je in je oortje "niet zo slingeren Tamara". Ontwijk je spastisch alle putdeksels en mis je er eentje "let je wel op de putdeksels......?"

1 les reed Jon zijn vrouw ook mee,... een leuk gezicht in je spiegels, ik voorop en dan Jon en Anoek achter je aan... 3 motoren.. geweldig.

Mijn vriend heeft ook 1 les mee gereden dat vind Jon allemaal prima,... Ferdinand vond dat we aan het poken waren,.. Tja ik krijg nog regelmatig in mijn oortje te horen dat ik door moet rijden dus dat zal dan wel mee vallen toch,....? Een Shopper zeker......?

Tussentijdse toets was 16 januari,... ging best wel goed, een paar kleine stomme acties, links blijven rijden terwijl de rechterstrook helemaal vrij was en een keer te vroeg richting aangeven op een rotonde, maar ik zou geslaagd zijn.

Tussendoor weer lekker verder met lessen en de examen datum 30 januari werd bekend.

De zaterdag voor het examen heeft Jon me weer super voorbereid... geen verassingen!!!
Het was een gekke dag,.. we waren rustig nog alles aan het doornemen bij de benzinepomp bij het Cbr, zien we voor ons een motorrijder vol in de bocht onderuit gaan... Jon hielp hem overeind, het bleek een nieuwe achterband te zijn,..... later was er een scooterrijder aangereden en werden we omgeleid.
Hoor ik in mijn oortje "Tja,.... dan gaan we hier maar naar rechts en je ziet wel weer wie de schuldige is,... er gebeurd veel vandaag".
Helaas werd het examen afgelast vanwege sneeuwval..... voor niks de hele week lopen spoken...
2 weken gedwongen winterstop en het nieuwe examen werd 20 februari.
Voor het examen werd alles weer even goed doorgenomen en mijn domme acties die ik normaal niet deed werden even terecht flink afgestraft!!! Ik wilde invoegen terwijl het helemaal niet kon "Tamara dit moet je niet doen!!!! Dan zak je en dat terwijl je hartstikke leuk kunt rijden!!!!!
Goed in je spiegels blijven kijken geen gekke dingen doen!!!!! Ik was weer met beide benen op de grond.... op voor het examen. In het begin zat ik echt te stuiteren op de motor maar dat scheen gelukkig niet op te vallen... mijn inhaalactie op het examen langs 2 vrachtwagens en een caravan was wel lachen want daardoor waren ze me kwijt en hoorde ik lichtelijke stress in de stem van de examinator en meerdere malen Tamara,... Hilversum,.... Hilversum,.. Hilversum. Ik moest dan ook even wachten tot ze weer in de buurt waren.
Hihi Tja,.. Jon houd van lekker verantwoord doorrijden,..... toch?

Dankzij Jon zijn geduld, peptalks en geweldige manier van lesgeven heb ik in 3 maanden mijn rijbewijs in 1x gehaald!!!!! Ontzettend bedankt Jon ik ga je missen in mijn oortje.
Mocht de tijd aangebroken zijn voor een leuke Ducati Monster ofzo,.... dan kom ik zeker langs voor je advies!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu eerst even shopperen...... Tja sorry ik weet het.

Groetjes

Tamara Flipse
Slagingspercentage verkeersdeelname in 2024 (28 examens)
 92% 

Slagingspercentage verkeersdeelname in 2023 (109 examens)
 95% 

Kijk voor het hoge slagingspercentage bij MotoJon op de CBR site.

Joeri is de laatst geslaagde rijder bij MotoJon. Gefeliciteerd!
Joeri uit Nederhorst den Berg is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool

Volg MotoJon op Facebook en Instagram.