Geslaagd: Bas (26 jaar)

Bas (uit Laren) is geslaagd bij MotoJon Motorrijles!

Volgende rijder «      Alle rijders      » Vorige rijder
Bas uit Laren is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool
Bas uit Laren is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool Bas uit Laren is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool (foto 2)
Een paar maanden geleden ben ik samen met Raymond (twee foto’s terug) begonnen met lessen. We hadden al een tijdje het idee om samen voor rijbewijs A te gaan, alleen moest Raymond eerst zijn vriendin overhalen… Tijdens zijn verjaardag kreeg hij ‘vanuit het niets’ geld voor twee proeflessen en ja, toen kon hij er niet meer onderuit. Gelijk minstens twee keer in de week op de motor en het was meteen geweldig. Steeds weer jammer als de 1,5 uur voorbij waren en er weer op de volgende les gewacht moest worden. Pionnen snel gehaald en daarna kon het echte werk beginnen. Op de weg ging het ook goed en al snel stonden de examendata vast. Raymond eerst, en twee weken later was ik aan de beurt. Op de vrijdag nog even 3 lessen na elkaar, een hele zit en er zaten toch nog wat slordigheden in. Dat moet je echt niet doen hoor, vertelde Jon dan ook na afloop over een aantal zaken. Was nog slordig met de achterrem in korte bochten en wat laat klaar met remmen voor snellere bochten.
Op de maandag nog een lesje, en ook daar ging nog het één en ander niet helemaal vlekkeloos. ‘Niet invoegen als je geen ruimte hebt’, was het commentaar van Jon. Nee, natuurlijk niet… Toen ik ging wist ik zelf eigenlijk ook dat dat niet helemaal jofel was. ‘Leren we van’, dacht ik nog. Toen het examen. Meteen bij het kruispunt na het CBR punten gescoord door een truttende en heel apart voorsorterende auto-examenkandidaat voorbij te gaan bij het oprijden naar de snelweg. Ritje ging naar mijn gevoel niet helemaal vlekkeloos, maar had er wel een redelijk gevoel over. Op de A1 weer terug naar het CBR wilde ik nog laten zien dat ik lekker mee reed en dacht nog even een linker baan te pakken. Een uur geleden hadden we het er nog over, maar toch invoegen waar er eigenlijk niet veel ruimte was. Ik kon me wel voor m’n kop slaan, maar uiteindelijk werd toch meegedeeld dat ik geslaagd was!
Jon, bedankt voor de heldere aanwijzingen, het binnendoor steken als ik weer eens niet de goede lijn aanhield, de koffie, lekkere muziek in de garage en ook natuurlijk het geduld met de dingen die ondanks jouw opmerkingen toch steeds fout gingen!

O ja, als ik straks die chopper heb, dan kom ik je nog wel overtuigen dat het ook wel wat voor jou is. Laat die baard maar alvast staan!


Bas van der Wardt
Slagingspercentage verkeersdeelname in 2024 (28 examens)
 92% 

Slagingspercentage verkeersdeelname in 2023 (109 examens)
 95% 

Kijk voor het hoge slagingspercentage bij MotoJon op de CBR site.

Joeri is de laatst geslaagde rijder bij MotoJon. Gefeliciteerd!
Joeri uit Nederhorst den Berg is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool

Volg MotoJon op Facebook en Instagram.