Geslaagd: Sander (26 jaar)

Sander (uit Kortenhoef) is geslaagd bij MotoJon Motorrijles!

Volgende rijder «      Alle rijders      » Vorige rijder
Sander uit Kortenhoef is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool
Sander uit Kortenhoef is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool Sander uit Kortenhoef is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool (foto 2) Sander uit Kortenhoef is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool (foto 3)
Ik zit nog helemaal in m’n yes-ik-heb-het-gehaald-roes. Wat een lekker gevoel is dat zeg!
Vooraf aan het examen een hoop onduidelijkheid en uitstel; m’n laatste les was halverwege december en sindsdien was er teveel sneeuw, werd een lief dochtertje geboren (gefeliciteerd!) en al met al zat er dus geen schot in de zaak. Tot het opeens allemaal wel zou doorgaan. Nog even een privéles op Valentijnsdag en de volgende dag examen. Spannend! De straat uitgeglibberd (steppend op de motor – je hebt het meteen lekker warm) en op pad, dachten we… de motor stond goed en wel in zijn twee en toen brak de koppelingskabel. Stoppen. Vertrouwd als Jon is met zijn motoren, ging hij even terug naar de garage, kwam terug met een nieuwe kabel en heeft ter plekke de motor gemaakt.
Afijn, het examen was begonnen, we zijn lekker onderweg, doet m’n oortje het niet meer! Dat je zoveel pech kan hebben. Maar goed, dan maar op de ‘ouderwetse’-manier; “2e stoplichten na de rontonde rechts, volg borden centrum etc…”. En jawel, in één keer geslaagd. Heerlijk. Toen Jon voorstelde om een examendatum te prikken had ik nog niet het gevoel zo ver te zijn, maar na de les van gisteren had ik dat gevoel wel: ik was er klaar voor. En inderdaad. Goed gezien van Jon!
Aankomend weekend is de MOTOR-beurs in Utrecht. Dan maar eens rondkijken wat voor mooie machines er zoal te krijgen zijn. Wat het gaat worden heb ik nog geen idee van. Voor ik begon met lessen dacht ik dat het een chopper zou worden, maar nadat we er achter kwamenen dat ik daar eigenlijk veel te sportief voor rij, moet ik dat misschien toch maar herzien.
Hoe dan ook, het is heerlijk dat papiertje te hebben. Nadat ik op vakantie was geweest achterop de motor met een vriend van me, moest en zou ik ooit ook mijn motorrijbewijs halen. Het heeft al met al tien jaar geduurd voor het zover was, maar dankzij m’n vriendin (die ook lest bij MotoJon) dan toch begonnen. Eerst op de parkeerplaats pionnen draaien en daarna de weg op. Heerlijk hoeveel pit er in een motor zit en hoe anders het is dan een auto.

Dat Jon zelf een motorrijder is merk je goed; nooit te beroerd het gas open te trekken, maar alles gebeurt op een weloverwogen manier. De gesprekken achteraf zijn dan ook ontzettend veel waard (wat een geheugen heeft die man zeg – het lijkt wel alsof hij van iedere bocht onderweg nog weet hoe je hem genomen hebt). Dat stukje na het rijden geeft altijd weer stof tot nadenken, en de volgende les kun je daar dan weer mooi mee verder. Fantastisch ook om te zien hoe Jon z’n manier van lesgeven aanpast aan de persoon achter het stuur; m’n vriendin en ik zijn twee totaal verschillende rijders en zo worden we ook behandeld. Maar steeds met dezelfde kalmte, heerlijk.
Rest me enkel Jon heel veel geluk te wensen met z’n dochter ennuh… Bedankt!


Sander Meester
Slagingspercentage verkeersdeelname in 2024 (16 examens)
 93% 

Slagingspercentage verkeersdeelname in 2023 (109 examens)
 95% 

Kijk voor het hoge slagingspercentage bij MotoJon op de CBR site.

Veronique is de laatst geslaagde rijder bij MotoJon. Gefeliciteerd!
Veronique uit Driemond is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool

Volg MotoJon op Facebook en Instagram.