Geslaagd: Ron (49 jaar)

Ron (uit Huizen) is geslaagd bij MotoJon Motorrijles!

Volgende rijder «      Alle rijders      » Vorige rijder
Ron uit Huizen is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool
Ron uit Huizen is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool Ron uit Huizen is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool (foto 2) Ron uit Huizen is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool (foto 3)
Als je ongeneeslijk ziek bent en niet weet hoe lang je nog hebt in redelijke gezondheid, wat ga je dan doen?

Motorrijden natuurlijk!

Altijd al gewild, maar nooit van gekomen. Mijn vrouw wist het ook nog en gaf me motorrijlessen voor mijn verjaardag. Dus eerst rijbewijs halen en wel op korte termijn natuurlijk!

MotoJon gebeld dat ik les wilde, maar het rijbewijs wel snel wilde halen.
"Hoe snel?", vroeg Jon. "Zes weken", zei ik. Jon hield wel van dat soort plannetjes.

Dus de week erna begonnen, op donderdagavond 19 april. De eerste les achterop naar het parkeerterrein. Motor leren rijden en pionnen oefenen. Daarna telde Jon precies zes weken door, 31 mei dus examen doen!

De volgende dag de tweede les. Toch even slikken toen hij zei dat we door 't Gooi gingen toeren. Dacht dat ie vergeten was dat ik pas één les had gehad....  Dertig keer knippertje aan laten staan (grrr..) maar voor de rest ging het wel aardig en het was vooral hartstikke genieten!

Tijdens de lessen moest ik wat ingesleten patronen van 30 jaar autorijden afleren. Verder ging ik met de auto ook putdeksels ontwijken en opzij kijken voor het richting aangeven...
Na drie weken het theorie examen. Een gek kan meer vragen stellen dan tien wijzen kunnen beantwoorden. Desondanks het examen in een keer gehaald! Een dag later het pionnen examen ook voldoende kunnen afronden.

Ondertussen ging de praktijk niet altijd even goed natuurlijk. Na een ietwat vreemde manoeuvre op de snelweg om de afslag nog te halen hoorde ik in mijn oortje: "Ja, dat doen we dus niet Ron! Dan kan je gelijk terug naar Eemnes en je hebt voor een half uur examen betaald, dus dan wil je ook een half uur rijden."

Maar tegen de tijd dat 31 mei in zicht kwam was ik er volgens Jon klaar voor. Dus minder les en één op één nog even de puntjes op de i gezet. Al met al heb ik me het minst druk gemaakt om het praktijkexamen door de goede voorbereiding van Jon.

Daarna een motor uitzoeken. Jon voorzag me van tips, telefonisch en via whatsapp als ik weer ergens in het land bij een dealer stond. Na twee weken een keus gemaakt en daar heb ik nog geen moment spijt van, de tijger rijdt geweldig.

Hoelang ik van mijn rijbewijs ga genieten weet ik niet, maar het is tot nu toe al de moeite waard geweest.

Carpe Diem!


Ron Schipper
Ron véél plezier en véle kilometers op je Triumph gewenst.
Motorrijden is het beste pilletje en de beste kuur tegen alles waarvoor je pillen en kuren nodig hebt.
Vraag maar aan Valentino 'the doctor' Rossi..

Ik vond het heel bijzonder om dit samen met je te doen.

Zo.. en nu zoveel mogelijk benzine kopen!


Jon
Slagingspercentage verkeersdeelname in 2024 (28 examens)
 92% 

Slagingspercentage verkeersdeelname in 2023 (109 examens)
 95% 

Kijk voor het hoge slagingspercentage bij MotoJon op de CBR site.

Joeri is de laatst geslaagde rijder bij MotoJon. Gefeliciteerd!
Joeri uit Nederhorst den Berg is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool

Volg MotoJon op Facebook en Instagram.