Geslaagd: Kevin (19 jaar)

Kevin (uit Baarn) is geslaagd bij MotoJon Motorrijles!

Volgende rijder «      Alle rijders      » Vorige rijder
Kevin uit Baarn is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool
Kevin uit Baarn is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool Kevin uit Baarn is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool (foto 2) Kevin uit Baarn is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool (foto 3) Kevin uit Baarn is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool (foto 4)
"De interesse in motoren begon bij mij al toen ik heel erg jong was, mijn vader rijdt motor en is al erg lang fan van de motor races (Motogp, superbikes etc). Ik ben daardoor ook vernoemd naar de wereldkampioen Gp500 uit het jaar dat ik geboren werd (1993 - Kevin Schwantz).

Ik ging vanaf dat ik ongeveer 7 jaar was altijd mee achterop de motor naar de races toe, altijd gratis toegang op zo'n jonge leeftijd, wat niet vervelend was! Mijn vader ging ook elk jaar naar de motogp of de superbikes op BRNO (tsjechie), en toen ik een jaar of 14 was mocht ik eindelijk mee! Wat een lange zit was dat, maar echt de moeite waard! Ben uitendelijk 3 keer meegeweest.

Toen ik ging studeren in Utrecht, was net de regeling veranderd van de OV kaart, en kon ik dus niet gratis reizen met de trein tot ik 18 werd. Dat betekende dat ik 1,5 jaar elke dag mijn retourtje zelf moest betalen. Dat ging hem dus niet worden. Snel mijn Bromfiets rijbewijs gehaald, en een mooie Honda SS50 gekocht! Lekker elke dag naar school rijden, heerlijk!

Ondertussen de SS50 helemaal gerestaureerd, en is nu bijna in nieuwstaat! Vaak lekker naar ritjes toe, en genieten van het mooie weer! Toch bleef het altijd kriebelen om over te stappen op de motoren.

Toen hoorde ik dat er een nieuwe regeling aan zat te komen voor het behalen van het motorrijbewijs, dat leek me helemaal niks, 2x afrijden en beginnen op 11kW. Ben toen flink gaan werken en sparen, zodat ik mijn rijbewijs kon gaan halen!

Toen ik eenmaal genoeg geld had een mailtje gestuurd naar Jon, en de eerste les stond gepland! Alleen mijn theorie had ik nog niet, maar was al wel ondertussen hard aan het leren! Na les 1 mijn eerste poging gedaan op de theorie, en toen gezakt met 8 fout. Heb toen een oefenexamen boek mogen lenen van Jon, wat erg tof was! Heb daar nog een week hard uit geleerd, en bij poging 2 geslaagd met 2 fouten, weer een stap verder!

Na 2 a 3 lessen pionnen te hebben gedaan gingen we een stukje rijden over de weg! Yes! Na een tijdje hoor je in je oor: "we volgen de borden Amersfoort", dat was dus de snelweg op. Spannend! Even flink gas geven naar de 100, en dan is de eerste keer wel even goed vasthouden met al die wind, van Jon moest ik meer tempo maken naar de 130, maar de 110 vond ik wel even hard genoeg met al die wind! Alle andere keren op de snelweg ging het al wat beter, en raakte ik meer gewend aan de wind.

Na mijn eerste pionnenles stond mijn examen ook al gepland voor de AVB, dus toen was het moment daar, op naar het examen! Lekker vroeg me bed uit, en op de ss50 richting Hilversum! Ik heb alle lessen AVB in mooi weer gereden, en precies op de dag van het examen was er regen voorspeld, dus ik was best zenuwachtig! Gelukkig bleef het bij wat miezerig weer.
Toen was het zover, ik mocht laten zien wat ik kon! Ik moest beginnen met de langzame slalom, waar ik soms nog wel een beetje moeite mee had. Eerste keer had ik te weinig vaart, en viel ik bijna om met het gevolg dat ik mijn voet op de grond zette. Deze mocht dus overnieuw. 2e keer ging deze wel goed. Zo heb ik wel 4 oefeningen overnieuw moeten doen, maar alle 2e pogingen gingen wel goed, en uiteindelijk geslaagd! Toen weer lekker terug rijden!

En toen kwam het leukste natuurlijk! Lekker rijden over de weg! Snelweg moest bij mij flink op gehamerd worden, aangezien ik daar echt 0 ervaring mee had. Binnen de bebouwde kom was voor mij makkelijker, aangezien ik daar ook altijd rij met de brommer.
Na les 1 over de weg was ook al mijn examen AVD ingepland, jeetje wat ging het allemaal snel naar mijn idee!

Elke les lekker in het zonnetje gereden, mooiste weer van de wereld, en dan is de dag aangekomen van je examen, en dan regent het met bakken uit de hemel! Gelukkig had ik eerst nog een les voordat we naar het examen gingen, dus ik kon even lekker inrijden in de regen, en gewend raken aan hoe de motor zou reageren.

Toen was het zover, naar het examen! Helemaal doorweekt daar aangekomen, even praten over de motor, en toen mocht ik gaan! Lekker weer de regen in!
Naar mijn gevoel een lekker ritje gereden met een paar rare situaties erin, die ik naar mijn gevoel wel redelijk goed had opgelost. Na een ritje van mijn gevoel 10 minuten gingen we alweer richting de afrit Eemnes, en was het voorbij. Natte zooi uittrekken en mee naar binnen lopen...

Je bent geslaagd! WOEHOE! Nog een paar opmerkingen en tips gekregen die allemaal erg nuttig waren!

En weer terug naar Hilversum! Achter Jon aan over de snelweg, en toen we Hilversum binnenkwamen begon Jon's TRX een beetje kuren te krijgen. Gelukkig wel mee terug kunnen rijden. Bij jon nog wat uitleg over de snelweg gehad, en toen op de foto!

Het was echt een hele leuke tijd, en de lessen waren super! Leuke humor tussendoor, en als het moet toch streng om je even wakker te maken. Ik vind het eigenlijk wel jammer dat het voorbij is, heel raar idee dat ik niet meer op maandag op tijd weg moet gaan om weer lekker te lessen! Toen ik thuis kwam na het examen wou ik eigenlijk meteen bellen om nog een afspraak neer te zetten, haha!

Ben tussendoor nog een keer wezen kijken bij een vriend van mij die ook lest bij Jon, en op dat moment was er ook nog een andere rijschool pionnen aan het oefenen. De man van de andere rijschool was tegen de leerlingen aan het schreeuwen door hun oortjes heen terwijl ze de oefeningen aan het doen waren.
Dit leek mij erg vervelend, en ben erg blij dat Jon je na de oefening gewoon even laat stoppen naast hem, zodat hij even kan uitleggen wat je beter kan doen om de oefening makkelijker of beter door te komen, komt veel rustiger over, en zo onthoud je het ook beter, aangezien je dan even uit je concentratie bent, en opweg naar de oefening even kan nadenken over wat hij zei, en hoe je dat zelf het beste kan toepassen.
Ben de dag na het behalen van mijn rijbewijs meteen naar het gemeentehuis gegaan om mijn rijbewijs aan te vragen, en mag volgende week me rijbewijs ophalen, en de dag erna de motor!

Bedankt voor de leuke lessen! Ging naar mijn idee veel te snel, maar toch ook wel weer fijn dat ik hem zo snel heb kunnen halen!

Ik kan het iedereen aanraden om bij Jon te gaan lessen! Veel plezier!"


Kevin van Boeijen
Slagingspercentage verkeersdeelname in 2024 (28 examens)
 92% 

Slagingspercentage verkeersdeelname in 2023 (109 examens)
 95% 

Kijk voor het hoge slagingspercentage bij MotoJon op de CBR site.

Joeri is de laatst geslaagde rijder bij MotoJon. Gefeliciteerd!
Joeri uit Nederhorst den Berg is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool

Volg MotoJon op Facebook en Instagram.