Geslaagd: Bas (36 jaar)

Bas (uit Hilversum) is geslaagd bij MotoJon Motorrijles!

Volgende rijder «      Alle rijders      » Vorige rijder
Bas uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool
Bas uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool Bas uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool (foto 2) Bas uit Hilversum is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool (foto 3)
Zondag 28 juni 2009 gebeurde het.
Of toch al vroeger, toen ik als ukkie mijn moeder beloofde dat ik haar later als ik groot was mee zou nemen in mijn motor met zijspan?


Hoe dan ook, ik was naar de TT-nacht geweest, want "dat moest ik ook een keer meemaken", aldus mijn Assense aanstaande. Ter plekke ontstond het plan om dan ook maar meteen de echte race te zien, dus ben daar die zondag met mijn zwager heen geweest. Gebiologeerd zag ik die machines voorbij denderen en terloops Valentino Rossi (geel en 46, begreep ik) zijn 100e zege pakken. Gave dag geweest en toen op weg naar huis. Die uittocht van de TT op de A28 heeft het vuur definitief aangewakkerd. Al die mooie fietsen voorbij. Leren pakken met het vrouwtje achterop, zwaaiende mensen in stoeltjes langs de kant, jochies die met hun polsen duidelijk maakten dat ze ook wilden HOREN dat het een motor was...
Vanuit de auto hebben we al bekeken welke fietsen goed en minder geschikt waren voor de duopassagier. Overigens opmerkelijk dat in de theorieboeken een duopassagier altijd met ZIJ wordt aangesproken...


Eenmaal thuis op zoek naar een rijschool, op basis van slagingspercentage en verhaaltjes als deze op de site. Bij Jon kon ik meteen na mijn vakantie in begin augustus al terecht. Nog wel even wachten, maar het was te doen.


Vanaf de eerste les ging het rap. Ik kon overdag ook terecht en met anderhalve week was het AVB gehaald. Toen de weg op. Wat een feest! Ik kreeg wegens mijn lengte de TDM die ik -ondanks dat die niet af kan slaan- toch regelmatig weer opnieuw moest starten. "Knippertje" heb ik ook nog wel eens in mijn oortje gehoord. Jon leert je motor rijden. Niets minder dan dat. Hoewel alles in het teken van je examen staat, heb ik het idee dat ik ook zonder die immense roffel met gele koplamp en Vredeshelm achter me aan goed beslagen ten ijs ga komen in het verkeer.


Mijn generale repetitie de dag voor mijn AVD was een drama. Op de dag dat het moest gaan gebeuren kon ik nog een uurtje vroeger komen en schoof Jon zijn pauze terzijde. Gelukkig ging het weer als normaal.
Jon bereidt je tot in de details voor op je examen.
Afijn, examen bleek een makkie, voorbij eer je er erg in hebt, omdat het maar een half uurtje duurt terwijl je normaal anderhalf uur op de motor zit. We waren net weg en we moesten alweer terug. Gehaald!


Nu op zoek naar een Triumph Street Triple. Ook daarbij wil hij je van dienst zijn om ernaar te kijken als dat lukt. Of is dat alleen omdat het een Triumph is? Echt top! Zodra die er is ga ik in de weekends lekker toeren en doordeweeks regelmatig woon-werk doen. En ik kijk nu al erg uit naar de tochtjes die je regelt en je voornemen om een aantal race-trainingen te organiseren komend jaar lijkt me fantastisch! Als het even lukt ben ik er graag bij!


En dan in juni... op de motor naar de TT met mijn schatje achterop!!!


Jon bedankt!


Bas Kocken
Mooie motor, Bas. Je weet dat wij ook gek zijn van Triumphs, dus goeie keus! Leuk ook dat je meeging naar Lelystad voor de Tracktraing cursus! Ook de nachtrit die we gedaan hebben van middernacht tot een uur of 5 's-ochtends was erg leuk.. Jammer dat je spanningsregelaar het begaf in Ijmuiden, maar we doen het dit jaar nog eens over..

Jon
Slagingspercentage verkeersdeelname in 2023 (104 examens)
 96% 

Slagingspercentage verkeersdeelname in 2022 (78 examens)
 89% 

Kijk voor het hoge slagingspercentage bij MotoJon op de CBR site.

Felix is de laatst geslaagde rijder bij MotoJon. Gefeliciteerd!
Felix uit Driemond is geslaagd bij MotoJon Motorrijschool

Volg MotoJon op Facebook en Instagram.